החזון ואנחנו

לשכת המסחר ישראל-קנדה הינה עמותה  דו לאומית וולנטרית ללא מטרת רווח.
חברי הנהלת הלשכה עובדים בה בהתנדבות וללא קבלת תמורה והנם מבכירי המשק ובעלי ניסיון עסקי רב והיכרות גדולה עם גורמים עסקיים בישראל וקנדה.

הלשכה פועלת מתוך הכרה בפוטנציאל העצום הקיים בשיתוף פעולה מסחרי בין ישראל לקנדה, בתחומי הטכנולוגיה, התעשייה, התרבות, החברה והסביבה.

התרבות היזמית הנהוגה בישראל בעלת החדשנות הנועזת לצד תמיכה ממשלתית רחבה במו"פ, ממצבים את ישראל בפסגת היזמות הטכנולוגית בעולם. הצלחתן של חברות הזנק רבות בזירה הבינלאומית, הפכו את ישראל היום לאומה המכונה בפי כול כאומת הסטארט-אפ.
אנו בלשכת המסחר שואפים לקדם ולבסס קשרים עסקיים מול קנדה בתחומי חדשנות רבים כגון: ביוטכנולוגיה, מערכות רפואיות, חקלאות טכנולוגית, בינה מלאכותית, פינטק ועוד. ההון האנושי האיכותי הקיים בשתי המדינות, הידידות היציבה לאורך שנים לצד הסכמי סחר טובים, מכשירים היום, יותר מתמיד, את הקרקע לביסוס יחסי סחר משגשגים בין המדינות.

לשכת המסחר ישראל-קנדה פועלת במרץ להעלאת המודעות לאפשרויות הגלומות בשיתוף פעולה הדדי בין ישראל לקנדה  בקרב אנשי עסקים, חברות, יזמים וארגונים מתחומים שונים ומשקיעה מאמץ רב ביצירת בסיס ליצירת קשרים על פי תחומי עניין וכן יוזמת פגישות בהתאמה אישית לחבריה במהלך כל השנה.

חברי הנהלת הלשכה ופעיליה תורמים רבות מניסיונם, ורותמים למטרה קשת רחבה של קשרים בכל תחום רלוונטי.
בין יתר השותפים החשובים לעשיית הלשכה מצויים: משרד הכלכלה, משרד החוץ, מכון הייצוא, התאחדות התעשיינים ואיגוד לשכות המסחר. כל אלה ועוד תורמים מזמנם ומרצם לקידום ולחיזוק הקשרים המסחריים והבילטרליים בין שתי המדינות.

אנו מארחים משלחות מקנדה, ויוזמים משלחות שמטרתן ליצור כר פורה לשיתופי פעולה עסקיים בין שותפים פוטנציאלים ופועלים כל העת להפגיש בין עסקים בולטים במשק, פוליטיקאים בכירים, אנשי אקדמיה ותרבות, מוסדות וארגונים מישראל וקנדה כאחד.

הלשכה מקיימת קשר פתוח וחם בין היתר עם גורמי ממשל רלוונטים, שגרירות קנדה בישראל, הבורסה של טורונטו ונציגיה בארץ, אנשי עסקים וחברות מישראל ומקנדה

להמשך קריאה
הנהלת הלשכה
יהודה

יהודה רווה, יו”ר

יהודה רווה הוא איש עסקים מוביל, מייסד משרד עוה”ד הותיק יהודה רווה ושות ', ועורך דין מסחרי ישראלי בולט, הנחשב כמומחה בפרויקטים של שותפות ציבורית-פרטית (PPP, BOT, PFI), ועסקאות נדל"ן ומימון. יהודה הינו מייסד משותף של קרן התשתיות הישראלית (www.iif.co.il), הגדולה מסוגה בישראל, שמנהלת למעלה ממיליארד דולר השקעות ומשמש כיום כמנהל הקרן. כמו כן, יהודה הינו חבר בקבוצת מומחים לשווי כוח קנייה ( PPP) ומבוקש מחוץ לישראל כמומחה למימון בתפקיד זה, יהודה מייעץ לממשלות אירופה בנושאים משפטיים ומסחריים הקשורים לבניית ומימון פרויקטים של תשתיות.

רווה תורם באופן פעיל לקהילה במגוון תפקידי התנדבות, בין היתר הוא יו"ר איגוד ידידי מוזיאון ישראל, יו"ר מועצת הנאמנים של המכללה למינהל בראשון לציון ודירקטור בנק הבינלאומי הראשון . הוא יושב בדירקטוריון של ארגון צדקה לילדים ובית החולים ALYN. בנוסף, רווה מלמד קורס בהיבטים המשפטיים של מימון פרויקטים באוניברסיטת תל אביב.

רווה מאמין בלב שלם בהזדמנויות המסחריות והתעשייתיות הנרחבות שקיימות בין ישראל לקנדה. הלקוח העיקרי הראשון של רווה היתה רשת מלונות פסיפיק הקנדית, שהפכה עם השנים לאחת החברות הגדולות בקנדה עם מחזור של 15 מיליארד דולר. מאז צבר רווה ניסיון נרחב בסחר הדדי עם קנדה, והוא להוט לחלוק את הידע הזה עם חברים אחרים בלשכת המסחר ישראל-קנדה.

קרא/י עוד
יוסי-דסקאל

יוסי דסקל - נשיא

לאחר 26 שנות שירות צבאי כקצין מודיעין בצה”ל, מונה יוסי בשנת 2003 לתפקיד מנכ”ל חברת הבת של בומברדייה בישראל. הוא כיהן כמנכ”ל וכמנהל פרויקטים בומברדייה ישראל, וכמו כן ריכז את הפרויקטים בתחום הרכבת והתעופה של החברה בישראל ובמזרח התיכון. תחת ניהולו, הפכה בומברדייה ישראל לספקית ציוד מרכזית לרכבת ישראל וכן מקפידה לחלוק עם משרדי ממשלה וחברות ממשלתיות את הידע והניסיון הרב שהצטבר בבומברדייה העולמית.

קרא/י עוד
קובי2

עו"ד קובי סיט - מנכ"ל

מנכ"ל ומייסד אליס תקשורת, קובי הוא אחד המפיקים הבולטים בישראל. דרכו המקצועית היא תוצר של תשוקתו להפגיש אנשים ולחבר ביניהם. אותה תשוקה מניעה את פעילותו של קובי כמנכ"ל לשכת המסחר ישראל-קנדה. בשנת 2000 הקים קובי את "אליס תקשורת" ומאז עסק בהפקות רבות בתעשיית המדיה, הטלוויזיה, העיתונות הכתובה, הרדיו והאינטרנט. קובי מיישם את ניסיונו והידע שצבר לקידום המסחר ההדדי בין ארגונים ואנשי מקצוע ישראלים-קנדיים. קובי סיים את לימודי התואר הראשון שלו באוניברסיטת בר אילן ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב בניהול תרבות ואמנויות.

קרא/י עוד

ניר בן דוד (בנדה), סגן נשיא

מנכ״ל ומייסד ICaN (https://icanstrategy.com), סגן נשיא לשכת המסחר ישראל-קנדה, יזם ואיש עסקים שהציב לעצמו כחזון לקדם את היחסים הבילטרליים בין המדינות (ישראל-קנדה).

לאחר שירות משמעותי, שלמעלה מ-28 שנים כקצין בכיר בצה״ל, החליט ניר למקד את ניסיונו המנהיגותי והניהולי-פיקודי העשיר במגזר העסקי הפרטי, תוך שהוא מזהה את הפוטנציאל הגדול הטמון ביחסים שבין ישראל וקנדה. מתוך תשוקתו לחדשנות, וכמכנה משותף משמעותי בין המדינות, החל לקדם את הנושא כמנוע צמיחה וחיזוק היחסים.

במהלך השנים האחרונות, יצר ניר, בהצלחה וכישרון, את התשתית המסחרית הנדרשת לצורך פיתוח מסדרון עסקי ודיפלומטי. ניר מאמין כי החיבור שיצר בין החדשנות הישראלית (Startup Nation) לבין מסורת ותשתית המסחר הגלובלי הקנדיים (Global Trade Nation), הינם מודל מנצח המביא עמו יתרון הדדי ומכפיל כוח לשני הצדדים. כיום, ניר וצוותו מלווים חברות וגופים רבים, בישראל ובקנדה, המעוניינים למצות את ההזדמנות המשותפת כמקפצה חשובה להתמודדות טובה יותר בשוק הגלובלי.

לניר תואר ראשון ושני בפילוסופיה, מדע המדינה, בוגר לימודי מנהל עסקים, ולימודי ביטחון לאומי בישראל ובקנדה.

קרא/י עוד
pio

רלפי שפייר - סגן נשיא

רלפי הוא איש תקשוב ויועץ טכנולוגי בכיר עם ניסיון של למעלה מ 45 שנה בתחומי טכנולוגיות המידע השונות. ניסיונו כולל ייעוץ תכנון ותמיכה אסטרטגית במערכות מידע וטכנולוגיות מידע הארגוניות ,יחד עם ליווי יישום והטמעת החדשנות הטכנולוגית בארגון בנוסף לניסיון מצטבר בניהול פרויקטים טכנולוגיים מורכבים מרובי דיסציפלינות. רלפי מתמחה בגיבוש תכניות אסטרטגיות לתקשוב המבוססות הן על ההיבטים הטכנולוגיים הרלבנטיים והן על האסטרטגיה העסקית הארגונית והדרישות הנובעות ממנה.

רלפי מייעץ ומסייע לפונקציות הניהול הבכירות והנהלותיהם (מנכ"ל, מנהל התקשוב – CIO וכו') בתחומי ה –  ICT השונים, כמו גם

בתהליכי קבלת ההחלטות הקשורות ליישום חדשנות דיגיטלית ומערכות מידע מתקדמות כמענה לצרכי הארגון  ולניהול פרויקטים טכנולוגיים מרכזיים של הארגון. 

קרא/י עוד
ilanit

אילנית מוצ’ניק - סמנכ"ל

אילנית מונתה לתפקיד סמנכ"ל לשכת המסחר ישראל-קנדה לאחר 14 שנה כמנהלת פרויקטים מורכבים בחברת תקשורת ידועה. בתפקיד הקודם צברה אילנית ניסיון רב בניהול פרויקטים בתחום הנדל"ן. אילנית היא בעלת תואר ראשון בתקשורת המונים ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות בשיווק. בנוסף לעבודתה בלשכה, אילנית מובילה מיזמים עסקיים-חברתיים ופרויקטים במגזרים מסחריים שונים. היא שמחה לתרום מכישוריה לטובת צמיחת שיתופי הפעולה מסחריים הדדים בין ישראל לקנדה ולהפגיש בין אנשי תעשייה וטכנולוגיה שאינם רואים גבולות גיאוגרפיים כחסם להתפתחות עסקיהם.

קרא/י עוד
145

נתי כהן - סגן יו"ר הלשכה

נתי, תא"ל (במיל') היה קצין הקשר והתקשוב הראשי, רמ"ט אגף התקשוב וההגנה בסייבר ומנכ"ל משרד התקשורת. יו"ר פעיל בחברת CyberIL, יו"ר ודירקטור בחברות תקשורת והגנת סייבר.  מומחה בתחומי הרגולציה, הובלת פרוייקטים בתחום התקשורת, הסייבר ותשתיות סיבים אופטיים, המעבר לעידן 5G ו- IOT. הוביל את תוכנית צה"ל רשתי ומעבר ה-IT לנגב. במשרד התקשורת הוביל רפורמות רבות ביניהן מתווה פריסת סיבים אופטיים בישראל ומכרז דור 5. נתי הוביל את תפיסת הגנת הסייבר למגזר התקשורת בישראל ואת הקמת ה soc המגזרי בתוך ה Cert הלאומי.

קרא/י עוד

איתמר קרסנטי

אחד מבכירי תעשיית הפארמה/life science בישראל.

איתמר מילא במהלך 20 השנה האחרונות תפקידים מרכזיים בחברות טבע, סאן-פארמה ובחברת תרו.

במהלך שנותיו בטבע, איתמר הקים וניהל את פעילויות מפעל המשאפים ומפעל הטבליות בירושליים, שניהם מפעלים אסטרטגים של הקבוצה.

בתפקידיו בחברת תרו איתמר ניהל את כלל הפעילות של החברה בישראל, כמו כן ניהל את מפעלי חברת סאן-פארמה באפריקה וב- 4 השנים האחרונות הקים את מערך התפעול הגלובלי בתרו וניהל את פעילות החברה בקנדה בנוסף על הפעילות בישראל.

במסגרת תפקידיו בתרו, איתמר הוביל את הקמת מערך האחריות החברתית של החברה (CSR) אשר פועל רבות לקידום אוכלוסיות יעד בחיפה ובטורונטו.

לאיתמר הכרות עמוקה עם התרבות העיסקית ותרבות העבודה בקנדה.

איתמר בוגר תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון ובעל תואר שני, MBA של בית הספר למנהל עסקים על שם רקאנאטי באונ' תל אביב

קרא/י עוד
פעילים בהנהלת הלשכה

רות בן צור

רות הינה מנכ"לית חברת
אייר קנדה –
(Air Canada) , ומנהלת חברה זו מזה 23 שנה. אייר קנדה, הינה חברת התעופה הלאומית של קנדה  והגדולה במדינה.

דן קטריבס

ראש אגף סחר חוץ וקשרים בינלאומיים בהתאחדות התעשיינים. יו"ר לשכת המסחר והתעשייה ישראל-האיחוד האירופי דן קטריבס נושא בתפקיד ראש אגף סחר חוץ וקשרים בינלאומיים בהתאחדות התעשיינים, ומנהל קשרי החוץ של לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים. כמו כן הוא יושב ראש לשכת המסחר והתעשיה ישראל-האחוד האירופי. לפני כן שירת מר קטריבס בשירות הממשלה כ- 25 שנה, ובמהלך שנים אלו מילא תפקידים שונים, בהם: סמנכ"ל משרד האוצר וממונה על האגף הבינלאומי ורשות ההשקעות; מנהל מחלקת מז"ת וצפון אפריקה במנהל לסחר חוץ במשרד התמ"ת, בתפקיד זה שמש גם יו"ר ועדת הסחר של השיחות הרב צדדיות (מינואר 1995); מנהל המחלקה לקשרי חוץ-מדעיים במשרד המדע; יועץ בכיר לשר המדע והטכנולוגיה; יועץ כלכלי לשר התמ"ת.  במסגרת שירותו בחו"ל כיהן דני בתפקידים הבאים: ציר כלכלי ראשון של ישראל בשגרירות בבייג'ין – סין; נספח כלכלי בקונסוליה הישראלית בהונג-קונג; נציג משרד התמ"ת במשרד הקישור הישראלי בבירות, לבנון. מר קטריבס הינו בוגר בכלכלה ומדע המדינה – האוניברסיטה העברית ירושלים,M.S.C in Economics – London School of Economics, בתחום European Economic Integration; דיפלומה מטעם ה- College D'Europe ב-Bruges בתחום Advanced European .Studies

קרא/י עוד

יוסי בוקר

יוסי בוקר עומד בראש פעילות בורסת טורונטו (TSX) בישראל החל ממרץ 2017 ואחראי על הרחבת פעילות TSX בישראל. בוקר חושף מיזמים ישראליים לשוק הקנדי, ומסייע להם בגיוס כספים והנפקת מניות ב TSX.

הקריירה העסקית של בוקר משתרעת על פני יותר מ 25 שנה והיא כוללת פעילויות יזמות כמו גם תפקידים בכירים בתעשיית ההיי-טק הישראלית. בין היתר, הוא הקים את RED-C Optical Networks Inc. בשנת 2000 וניהל את העסק בתקופת צמיחתו עד לרכישתו המוצלחת בשנת 2012 על ידי חברת Finisar Corp. אז הקים בוקר את יביב השקעות בע"מ, המספקת הנחייה ומנטורינג מקצועי  למיזמים בתחילת דרכם. קודם לכן, שימש בוקר כראש מחלקת פיתוח עסקי בחברת אלאופ תעשיות אלקטרואופטיקה בע"מ, ספקית מובילה של ציוד אלקטרו-אופטי ליישומים צבאיים וכמנהל בכיר בחברת ההשקעות בבנק הפועלים בע"מ, אז אחת המובילות בתחום בישראל.

בוקר שימש כחבר דירקטוריון בחברות שונות בתחומי הטכנולוגיה המתקדמת, מימון וביטוח, שירותים מסחריים ופרסום, חלקן חברות ציבוריות הרשומות בנאסד"ק או בבורסה של ת"א.

בוקר הוא בעל תואר שני במינהל עסקים (MBA) מבית הספר למינהל עסקים רקנטי באוניברסיטת תל-אביב ותואר במשפטים (L.L.B) מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בוקר הוא חבר לשכת עוה”ד בישראל.

קרא/י עוד

מתי גיל

עו"ד מתי  גיל, הוא הממונה על מדיניות ציבורית בחברת טבע, שהיא מובילה עולמית בתחום התרופות הגנריות והביו-פרמצבטיקה. מתי שימש בעבר כסמנכ"ל התפעול הראשי COO) של המחלקה המשפטית של חברת טבע בין השנים 2011-2016 ומשמש כחבר דירקטוריון חברת סנארה ונצ'רס. מתי הוא חבר דירקטוריון בלשכת המסחר ישראל-אמריקה, שם הוא יו"ר פרויקט AmCham Policy and CSR כמו גם פרויקט Outsight . מתי כיהן כמנהל של פורום המנהיגות האוסטרלית בישראל. בין השנים 2006-2009 כיהן מתי כראש לשכת שר הביטחון של ישראל, מר אבי דיכטר.
מתי הוא יזם חברתי פעיל בקהילה הישראלית. הוא שותף להקמת "פורום סנהדרין" עבור אנשי מקצוע צעירים ישראלים. קצין מילואים בדרגת רב סרן בצה"ל. מתי שירת כקצין קשר מבצעי עם כוחות שמירת השלום של האו"ם בלבנון וברמת הגולן ועם צבא ארצות הברית.

קרא/י עוד

דן קטריבס

ראש אגף סחר חוץ וקשרים בינלאומיים בהתאחדות התעשיינים. יו"ר לשכת המסחר והתעשייה ישראל-האיחוד האירופי דן קטריבס נושא בתפקיד ראש אגף סחר חוץ וקשרים בינלאומיים בהתאחדות התעשיינים, ומנהל קשרי החוץ של לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים. כמו כן הוא יושב ראש לשכת המסחר והתעשיה ישראל-האחוד האירופי. לפני כן שירת מר קטריבס בשירות הממשלה כ- 25 שנה, ובמהלך שנים אלו מילא תפקידים שונים, בהם: סמנכ"ל משרד האוצר וממונה על האגף הבינלאומי ורשות ההשקעות; מנהל מחלקת מז"ת וצפון אפריקה במנהל לסחר חוץ במשרד התמ"ת, בתפקיד זה שמש גם יו"ר ועדת הסחר של השיחות הרב צדדיות (מינואר 1995); מנהל המחלקה לקשרי חוץ-מדעיים במשרד המדע; יועץ בכיר לשר המדע והטכנולוגיה; יועץ כלכלי לשר התמ"ת.  במסגרת שירותו בחו"ל כיהן דני בתפקידים הבאים: ציר כלכלי ראשון של ישראל בשגרירות בבייג'ין – סין; נספח כלכלי בקונסוליה הישראלית בהונג-קונג; נציג משרד התמ"ת במשרד הקישור הישראלי בבירות, לבנון. מר קטריבס הינו בוגר בכלכלה ומדע המדינה – האוניברסיטה העברית ירושלים,M.S.C in Economics – London School of Economics, בתחום European Economic Integration; דיפלומה מטעם ה- College D'Europe ב-Bruges בתחום Advanced European .Studies

קרא/י עוד