- מגזר השירותים - המגזר הגדול והמפותח ביותר בכלכלה הקנדית – מעסיק 75% מכוח העבודה ותורם שני שלישים מהתוצר. פיננסים, ביטוח ונדל"ן מהווים חלק מרכזי בו. הסקטור הפיננסי של קנדה מדורג במקום הראשון בדירוג ההשקעות של מודי'ס.
- מערכת בנקאית - המערכת הבנקאית הקנדית נחשבת לאחת החזקות בעולם ושרדה בהצלחה גם את המשבר הפיננסי העולמי ב-2008.
- אנרגיה ואוצרות טבע - קנדה היא מעצמת נפט בהתהוות – היא עתודת הנפט השלישית בגודלה בעולם והשישית בהפקתו. בנוסף, היא המפיקה השלישית בעולם של גז טבעי והשנייה בהפקת אוראניום. קנדה היא גם הספקית הראשית של ארה"ב בתחום האנרגיה (שמנים, ז, אוראניום, וחשמל). מתוך כלל הייצוא של קנדה ב-2013 (שעמד על 458 מיליארד דולר), סקטור האנרגיה ואוצרות הטבע הוא המשמעותי ביותר – כ-160 מיליארד דולר ייצוא בשנה זו (מתוכם כ-111 מיליארד דולר רק נפט וגז).
- ענף הרכב – קנדה היא המדינה ה-16 בגודלה בעולם בייצור הרכב, כאשר 90% מהייצור מיועד לייצוא (בעיקר לארה"ב). הענף מהווה 12% מכלל הייצור הקנדי ו-9% מהייצוא הקנדי (44 מיליארד דולר ב-2013).
- תעשיית הייעור והעץ – הייעור בקנדה מהווה 10% מהיערות בעולם כולו ומאפשר תעשייה חזקה בתחום (ייצור מוצרי עץ מלא, ייצור מוצרי עיסת נייר, כריתת עצים). מדובר במרכיב משמעותי ביותר בתמ"ג הקנדי.
- חקלאות - גידול בעלי חיים, יבולים (חיטה, שעורה זרעים, פירות וירקות) וגידול אורגני מהווים חלק נכבד מענף החקלאות בקנדה. קנדה היא יצואנית התבואה השנייה בגודלה בעולם, אחרי ארה"ב. כמו כן, גם לתעשיית העופות (ייצוא ל-86 מדינות) ולמשק החלב תפקיד חשוב. בשנים האחרונות חל גידול רב בביקוש לחקלאות אורגנית, עד כדי קושי לספק את הסחורה.
- התעשייה האווירית והחלל – קנדה היא יצרנית מובילה בעולם של חלקי מטוסים, תקשורת ומערכות אלקטרוניות למטוסים. היצוא בתחום זה מהווה מעל 80% מההכנסות השנתיות של התעשייה (שהן 22 מיליארד דולר).
- מכונות וציוד – עיקר הפעילות במתכות, מכונות מנועים וטורבינות. ייצוא של כ-10 מיליארד דולר ב-2013.