כיו"ר לשכת המסחר ישראל קנדה, אני שמח לציין שקיימת התפתחות מתמדת ביחסי הסחר בין ישראל וקנדה. ההבדלים הגדולים בין שתי המדינות - קנדה מדינה גדולה ועשירה בחומרי גלם, עם כלכלה יציבה ומפותחת וישראל שחסרה חומרי גלם ושווקים למוצרים המתוחכמים, המיוצרים בה משלימות זו את זו ותורמות להתפתחות הסחר בין שתי המדינות.
הסכם הסחר החופשי שנחתם ב-1997 זרז את התפתות הקשרים הכלכליים בין המדינות. הנהנים העיקריים מההסכם היו דווקא התעשיינים הישראליים בענפים בהם קיימים עדיין מכסים משמעותיים על יבוא סחורות לקנדה (ענף טקסטיל, הלבשה ועור, מוצרי מתכת, תכשיטים, גומי ופלסטיקה). ההסכם הקל עליהם את התחרות עם מדינות אחרות והגדיל בצורה משמעותית את רווחיות היצוא מישראל לקנדה.
יהודי קנדה ובהם ישראלים רבים, הם נידבך חשוב ומשמעותי התורם לקשרים בין שתי המדינות. גם הנוצרים האוונגליסטים שמגיעים לביקורים רבים בישראל מסייעים להתפתחות אווירה אוהדת ותומכת בקשרים שבין המדינות. הממשל הקנדי ששומר על איזון ביחסו בין ישראל והעולם הערבי מגלה גישה אוהדת לישראל.
בין ההתפתחויות החשובות:
הגברת שת"פ בתחום החלל שכללה ביקור משלחת סוכנות החלל הישראלית וחברות ישראליות מתעשיית החלל בקנדה והכנת הסכם שת"פ בין סוכנויות החלל הישראלית והקנדית.
פעילות בהיקף נרחב ביותר של חברות ישראליות בקנדה בתחומי הטכנולוגיה המתקדמת, התעשייה, האנרגיה והנדל"ן, בהיקף כולל של מיליארדי דולרים.
מעורבות חברות קנדיות במיזמי תשתית גדולים בישראל
הפיכת קנדה, לספקית משמעותית של יהלומים גולמיים לתעשייה הישראלית.
הצלחות של יותר ויותר חברות ישראליות בעיקר בתחומי האבטחה והתוכנה לחדור לשוק הקנדי.
בשנים האחרונות אנו עדים לגידול משמעותי בהשקעות נדל"ן בקנדה. ישראל הפכה לבעלת רכוש נדלני משמעותי בקנדה. אני מקווה שהדיבידנדים מההשקעות האלו יחזרו במוקדם או במאוחר לישראל . תרמו למגמה זו הליברליזציה של שוק ההון הישראלי מחד והאטרקטיביות של הכלכלה הקנדית ששומרת על יציבות עם שיעור צמיחה יפה לאורך שנים. חברות ישראליות שחיפשו השקעות בחו"ל מצאו את השוק הקנדי בטוח יחסית ואטרקטיבי באפשרויות המימון שהוא מעמיד למשקיעים.
לשכת המסחר והתעשייה מחדשת את פניה בימים אלה, ואנו מרחיבים את קשרינו עם עסקים ומוסדות בקנדה, כדי לסייע לכל מי שמעוניין בעסקים עם קנדה - בייצוא, בהשקעות הדדיות וביבוא. אנו מסייעים במידע, בעצה, בפתיחת דלתות ובהזדמנויות עסקיות.
אני מזמין את כולכם להצטרף ללשכתנו, לפרסם את מוצריכם, שירותכם באתר הלשכה. בכל שאלה, הצעה או רעיון אפשר לפנות באמצעות האתר לעו"ד קובי סיט, מנכ"ל לשכת המסחר ישראל-קנדה, יוסי דסקל, נשיא ולעו"ד יהודה רוה, יו"ר. ולהנות מן הפוטנציאל העצום של עסקים קנדיים-ישראלים.
תודה על שיתוף הפעולה
שלכם,
יהודה רוה, עו"ד
יו"ר הלשכה
שלום לבאי האתר
לאחר מספר שנים של קיפאון , שנבע מסיבות מנהלתיות , התגבש לאחרונה צוות פעולה שנחוש לחדש ימינו כקדם.
לשכת המסחר והתעשיה ישראל – קנדה חזרה לפעול במסגרת לשכות המסחר הדו לאומיות הפועלות בישראל,כאשר מטרתנו המרכזית לקדם את היחסים העסקיים בין ישראל לקנדה ולייצג תחומי ענין של חברי לשכת המסחר.
במוקד הפעילות יהיה שימוש בידע ובניסיון של הלשכה ועל ידי כך לייצר בסיס בו יתאפשרו מפגשים שוטפים בין חברות קנדיות וחברות ישראליות וזאת על מנת לפתח עסקים בילטרליים פוריים.
קשרים הדוקים של הלשכה עם השגרירות הקנדית בישראל יחד עם קשר לנציגי ישראל בקנדה ועד יחסים של חילופי מידע עם ללשכת המסחר בקנדה כל אלה יניבו יתרונות ברורים ללקוחותינו.
פעילים בלשכה גם נציגי חברות גדולות קנדיות שלהם נציגות בארץ כמו : אייר קנדה ,בומברדייה ועוד... גם הם עם קשרים ענפי עם חברות האם וביכולתם לסייע רבות לספקים ישראלים ליצא לקנדה.
קנדה מעצמה כלכלית עולמית והשווקים שם צמאים לקשר עם חברות ישראליות במגוון תחומים, הלשכה מציעה לכם סיוע וקוראת לכם להצטרף לפעילות ולמפגשים שללא ספק על ציר הזמן יעניקו לכם יתרונות עסקים ברורים.
מזמין את כל המעונינים לעקוב אחרי הודעות הלשכה לגבי פעילויות מתוכננות.
מקווה להתראות באירועי הלשכה.
יוסף (יוסי) דסקל, מנכ"ל בומברדייר ישראל
נשיא לשכת המסחר
קובי סיט - L.L.B , בוגר תואר ראשון, הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר-אילן
קובי סיט - EMBA, בוגר תואר שני במנהל עסקים, אוניברסיטת ת"א, ביה"ס רקנאטי – התמחות בניהול תרבות ואמנויות
קובי סיט - מגשר מוסמך החל מ-2014.
קובי סיט –מנכ"ל לשכת המסחר ישראל-קנדה.
קובי סיט – מנכ"ל ובעלים אליס תקשורת.
רות בן צור, מנכ"ל AIR CANADA ישראל
פרטי התקשרות
מספר עמותה 580004703